Kursdag för lärare som undervisar nyanlända elever
– Tema miljö och ekologi

För biologi- och kemilärare som undervisar nyanlända elever på språkintroduktion (SPRINT) eller på högstadiet

Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik (Bioresurs) och Kemilärarnas resurscentrum
(KRC) inbjuder gemensamt till en kursdag med inriktning mot nyanlända elevers lärande inom
biologi och kemi. Centralt för dagen är det naturvetenskapliga språket i kombination med det naturvetenskapliga ämnesinnehållet. Kursdagen innehåller föreläsningar och diskussioner med syfte att tillsammans utveckla lektionsmaterial med fokus på ekologi och miljöfrågor. Dagens föreläsare och personal från Bioresurs och KRC deltar under hela dagen och bidrar med idéer och förslag på undervisningsmaterial. Lektionsförslag som utvecklas under kursdagen kommer att läggas upp på Bioresurs hemsida.

Datum och tid: Måndag 23 april kl 9:00-16:00
Lokal: Lärosal 6, Evolutionsbiologiskt centrum, Uppsala universitet, Norbyvägen 18c.
Kostnad: 400 kr (lunch, fika och kursdokumentation ingår). Sista anmälningsdag 17 april. Deltagaravgiften återbetalas inte vid avanmälan efter den 17 april.

Mer information och program för dagen

Anmälan: Kursdag för lärare som undervisar nyanlända

• Kontaktuppgifter

• (postadress, postnummer, ort, ev. ref. nummer)
    Vi kommer att sätta samman grupper utifrån de val som görs vid anmälan till eftermiddagens diskussioner. Se gärna i programmet för mer information.
  • Fyll i fälten och klicka på "Skicka". När du har skickat anmälan kommer du att få ett e-postmeddelande som bekräftar din anmälan. Kontrollera särskilt noga att din e-postadress stämmer. Det är den vi använder om vi behöver kontakta dig.