Zooma med Bioresurs fredag 4 september kl 14.30-15.30

Efter ett första test av ett digitalt biologilärarrum känns det självklart att fortsätta! Som ny föreståndare är det mycket givande att ta del av tankar och idéer från lärare i olika delar av landet.

Nyfiken på samtalet? Här är några saker som lyftes:

* tips om ritplattor för att smidigt kunna skriva på/komplettera genomgångar med powerpoint
* spela in sig själv eller använda andra lärares genomgångar, vad spelar det för roll för eleverna? och för mig som lärare?
* undervisningsmaterial om Corona, behövs mer eller är vi ”mättade”?
* bra filmer i undervisning och hur funkar SLI egentligen i landet? det verkar vara olika utbud i olika kommuner?

* virtuella laborationer, finns många på engelska, men tänk vad bra om det fanns fler lika bra på svenska. TIPS från Bioresurs är att kika på sidan med länktips: https://bioresurs.uu.se/lankar-indexsida/lankar-genetik-bioteknik-cell-och-mikrobiologi/

Önsketema för nästa digitala biologilärarrum: att dela tips om bra ”hemmalaborationer” i biologi. Förutom ett tema för samtalet så kan självklart andra saker tas upp också.
Vi öppnar upp ett digitalt biologilärarrum varje vecka framöver men med alternerande to + fre där samma ”tema” körs två veckor i rad (så kan den som vill vara med på alla teman vara med varannan vecka). Vecka 36 blir det fredag 4/9, då torsdagen 3 september är bokad för SLU/Växtpatologikurs. OBS: du kan anmäla dig till den kursdagen fram till söndag 30/8, länk här! v 37 blir det torsdag 10 september.

Har du några tips bra laborationer i biologi som elever kan göra hemifrån? Eller vill du själv ha tips? Eller prata om något annat? Här finns möjlighet att möta kollegor!

Anmälan till v. 36 och fredag 4 september hittar du här: