Anmälan är öppen till Bioresurs digitala workshop för ämneslärare 23/3

feb 18, 2021

Digital workshop med Bioresurs: en halvdag för ämneslärare 23 mars 2021

På programmet:
Varför reagerar vi så olika på viruset SARS-CoV-2? Går det att förutsäga hur sjuk en person kan bli? Gästföreläsare är Mia Phillipson, professor vid Uppsala universitet med immunofysiologi som specialistområde och som bland annat deltar i forskningen kring Covid-19 vid Danderyds sjukhus. Smittspridning – modeller och beräkningar: Vi provar en övning där R0 och andra parametrar som är viktiga att följa under en pandemi beräknas och diskuterar frågorna tillsammans. Flera perspektiv på pandemin: från Hållbarhetsfrågor till hur verktyg i bioinformatik kan användas i biologiundervisning som berör SARS-CoV-2.

När? Tisdag 23/3 med start kl. 13.00 och avslut ca kl 17.
Var? Via Zoom (länk till Zoom skickas ut till anmälda senast den 22/3)
Hur? Eftermiddagens program sker helt digitalt, men vi håller energin uppe genom att varva föreläsningar med diskussionsgrupper och praktiska övningar. Du behöver en dator med bra internetuppkoppling och mikrofon/webbkamera.
Varför? Vanliga Bioresursdagar går inte att genomföra under rådande pandemi-restriktioner. Istället ordnas en digital workshop med föreläsning, gruppdiskussioner, övningar, erfarenhetsutbyten och nya infallsvinklar till biologiundervisningen. Kombinera gärna Bioresurs workshop med: Henrik Brändéns föreläsning som Biologilärarnas förening bjuder in medlemmar till 16 mars kl 18-20
För vem? Programmets innehåll riktar sig till ämneslärare i biologi. Vi gissar att du undervisar i högstadiet eller gymnasiet, eller motsvarande.
Vad kostar det? 300 SEK (exkl. moms). I detta ingår ett utskick av Henrik Brändéns senast bok: Immunförsvaret och viruset. Att förstå corona-pandemin tillsammans med material och annat smått och gott som hör till de övningar som ingår i programmet.

Välkommen med din anmälan – anmäl senast 5 mars så hinner du säkert få brevutskicket i tid!