Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Del 1. Webbinarieserie om CRISPR/Cas och den gentekniska revolutionen

25 september kl. 16:00 - 17:15

Del 1. Webbinarieserie om CRISPR/Cas och den gentekniska revolutionen

CRISPR/Cas – så funkar det! 
Vi går genom hur CRISPR/Cas fungerar och hur det utvecklats från bakteriers immunsystem till en Nobelprisbelönad teknik för genomredigering. Vi reder också ut vad som skiljer en organism som är genomredigerad från en som är ”klassiskt” genetiskt modifierad. Föreläsare: Mia Olsson tidigare forskare inom medicinsk genetik, jobbar nu som vetenskapsskribent på Gentekniknämnden och Annelie Carlsbecker, med bakgrund som universitetslektor i växtfysiologi, nu kansliansvarig på Gentekniknämnden.

Hösten 2022 anordnade Bioresurs tillsammans med Gentekniknämnden fortbildning för lärare i form av en webbinarieserie i fyra delar. Nu gör vi om höstens satsning med fyra nya zoomträffar: tre föreläsningar med Annelie Carlsbecker och Mia Olsson från Gentekniknämnden och ett tillfälle för att titta på och prova nytt lektionsmaterial. Målgruppen är ämneslärare i biologi men föreläsningsserien är öppen för alla lärare som vill lära sig mer om genomredigering och CRISPR/Cas.

Under fyra måndagar, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11 kl 16.00-17.15 lär vi oss mer om hur tekniken fungerar, olika tillämpningar och etiska frågeställningar.

Anmälan till höstens webbinarieserie.

Details

Date:
25 september
Time:
16:00 - 17:15