Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hållbar livsmedelsproduktion Del 3

17 januari kl. 16:00 - 17:15

Webbinarieserie om Hållbar livsmedelsproduktion

I samarbete med SLU uppmärksammar vi betydelsen av livsmedelsproduktion ur olika perspektiv med en webbinarieserie för ämneslärare. Lär dig mer om detta område som det händer mycket inom just nu. Det pågår utredningar om livsmedelsberedskap och vår tillgång till mat är högaktuellt, inte minst på grund av krig och naturkatastrofer i Europa. Karl Lundén och Cecilia Kronqvist vid SLU har planerat en spännande serie av föreläsningar med olika experter inom området. Det går bra att anmäla sig till webbinarieserien vartefter (även om du missat exempelvis det första tillfället så kan du anmäla dig). Det räcker med en anmälan, så får du inbjudan till alla träffar.

Första tillfället för webbinarieserien var tisdag 28 november, föreläsare var då Georg Carlsson (SLU) och fokus var växtodlingens roll för livsmedelsproduktion. Andra tillfället var tisdag 12 december kl. 16-17.15, då med Sigrid Agenäs (SLU) som lyfte fram djurhållningens roll i ett hållbart lantbruk. Föreläsningarna spelades in och går att ta del av via Bioresurs Youtube-kanal (se nedan).

Det tredje tillfället blir 17 januari kl 16-17.15, då med Lena Lind (Livsmedelsverket) som kommer att prata om livsmedelsförsörjning och livsmedelsberedskap, ett aktuellt ämne i kristider. OBS! Detta tillfälle kommer inte att spelas in!

Det fjärde tillfället blir den 30 januari med Erika Olsson, Ekologiska lantbrukarna, som kommer föreläsa om ekonomiska förutsättningar för livsmedelsproduktion.

En länk till Zoom skickas ut några dagar innan respektive webbinarietillfälle. Anmälan gäller för hela webbinarieserien (du behöver bara anmäla dig en gång).

Välkommen!
Bioresurs och SLU

Anmälan

Detaljer

Datum:
17 januari
Tid:
16:00 - 17:15