Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Zooma med Bioresurs: ”Actions for insects”

19 april, 2023 kl. 15:30 - 17:00

Actions for Insects

Insekter är mycket viktiga för ekosystemen och för vårt dagliga liv. Många grupper av insekter minskar dock i Sverige och över hela världen. Forskningsprojektet ”Actions for Insects” syftar till att göra eleverna mer kompetenta i att hjälpa insekter och att stödja den biologiska mångfalden i deras livsmiljöer.

I workshopen den 19 april visar läraren och forskaren Peter Lampert vid Karlstads universitet hur man enkelt kan integrera aktiviteter från projektet ”Actions for Insects” i skolundervisning enligt läroplansmålen. Peter kommer även att presentera forskningsresultat som visar hur elevers handlingskompetens och inställningar till insekter har utvecklats när de deltagit i projektet. Deltagarna i workshopen kommer att få prova olika undervisningsmaterial (arbetsblad, informationsbroschyr, presentationer, kahoot, medborgarforskningsapp iNaturalist, webbsidan,…), material som man får använda utan kostnad. På hemsidan www.actionsforinsects.com finns mycket information att ta del av om projektet.

Peter ser fram emot workshopen med er!

Passar för: lärare i åk 6-9 + Gymnasiet

Länk till Zoom skickas ut några dagar innan till den epost du anger i anmälan (antalet deltagare är begränsat till 40, först till kvarn!).

Anmälan

Detaljer

Datum:
19 april, 2023
Tid:
15:30 - 17:00