Kurser

Aktuella kurser hösten 2021

 

Datum Program (länkar för anmälan och mer information läggs upp efterhand)
  SEPTEMBER
8/9 Zooma med Bioresurs: Valar i polartrakterna, med forskare och pedagoger från Naturhistoriska riksmuseet. (för lärare i åk 1-6)
20/9 Zooma med Bioresurs: Svamp och utomhusundervisning med Johan Lindell (åk 1-6)
23/9 Zooma med Bioresurs: Fascinerande svamp med Anders Dahlberg (åk 7-9, Gy)
28/9 Zooma med Bioresurs: Biologisk mångfald och bevarande med forskare och pedagoger från Naturhistoriska riksmuseet (åk 7-9, Gy)
29/9 Zooma med Bioresurs: Biologisk mångfald med yngre åldrar med Marie Hannerstig, Naturskyddsföreningen (åk 1-6)
  OKTOBER
12/10 Ljuset på skolans NT-undervisning för lärare i åk 1-3: webbinarium tillsammans med Skolverket, KRC, NRCF, CETIS och NATDID
13/10 Ljuset på skolans NT-undervisning för lärare i åk 7-9: webbinarium tillsammans med Skolverket, KRC, NRCF, CETIS och NATDID
19/10 Ljuset på skolans NT-undervisning för lärare i grundsärskolan: webbinarium tillsammans med Skolverket, KRC, NRCF, CETIS och NATDID
19/10 Zooma med Bioresurs: Östersjön och tumlarna, med forskare och pedagoger från Naturhistoriska riksmuseet. (åk 7-9, Gy)
20/10 Ljuset på skolans NT-undervisning för lärare i åk 4-6: webbinarium tillsammans med Skolverket, KRC, NRCF, CETIS och NATDID
26/10 Zooma med Bioresurs: Hållbarhet och kreativitet i lågstadiets NO-undervisning med Cecilia Caiman (åk 1–3)
  NOVEMBER
9/11 Zooma med Bioresurs: Astrobiologi och landningen på mars, med forskare och pedagoger från Naturhistoriska riksmuseet (åk 7-9, Gy)
  DECEMBER
2/12 Digital Bioresursdag med fokus på antibiotikaresistens och handlingskompetens (åk 7–9, gymnasiet).

Om Bioresurs kursdagar

Vi genomför olika typer av kursdagar för lärare, både i egen regi och tillsammans med andra aktörer. Ofta anordnas kursdagar i samarbete med Skolverket och de nationella resurscentrumen i kemi (KRC) och fysik (NRCF).

”Bioresursdagarna” är våra egna kursdagar med laborativt fokus som riktar sig till lärare i biologi på högstadiet och / eller gymnasiet. Bioresursdagarna har ofta teman inom bioteknik, cellbiologi, humanfysiologi eller växtfysiologi. Föreläsningar  kombineras med praktiska övningar och diskussioner kring tillämpningar i skolan. Beskrivningar av praktiska övningar och laborationer från senaste årens genomförda kursdagar finns via länk nedan. De läggs också upp vartefter under respektive ämnesområde under våra Resurssidor.

Material från genomförda Bioresursdagar

Material från genomförda övriga kursdagar

Om Zooma med Bioresurs

Zooma med Bioresurs är en kostnadsfri digital mötesplats med ett varierande innehåll. Ofta anordnas programmet tillsammans med andra aktörer. Kortare föreläsningar på olika teman varvas med med diskussion och prövande av undervisningsmaterial och idéer tillsammans med kollegor från hela landet. Anmälan sker via webbformulär och några dagar i förväg skickas en länk till Zoom till din epost. Tiden är oftast 15.30-17 men kan variera något – se respektive anmälningssida.

Genomförda Zooma med Bioresurs HT20/VT21

Saknar du material från en kurs?

Hör av dig till oss genom att maila till info@bioresurs.uu.se om du letar efter material från några av våra tidigare konferenser eller kursdagar.