Några olika arter och grupper som kan flytta in
Buksamlarbin (Megachilidae)
Samlar pollen i håren på bakkroppens undersida. Murarbina (Osmia och Hoplitis) hör hit liksom tapetserarbina (Megachile), ullbina (Anthidium) och kådbina (Heriades).
Rött murarbi
Osmia rufa. Ett vackert rödhårigt bi som murar med lerklumpar. Bygger i rör med 7—11 mm diameter. Honan har två kraftiga horn mellan antennerna. Kläcks redan i april, hanarna någon vecka före honorna. Som alla bin samlar de nektar och pollen till avkomman. Besöker gärna fruktträd.
I bopinnarna ligger hancellerna ytterst och honcellerna längst in. Hannarna kläcks ca en vecka tidigare än honorna och börjar genast leta efter honor för att para sig med dem. De kan också känna lukten av de honor som är på väg att kläckas. Därför kryper de ständigt in i pinnarna och undersöker om någon hona har kläckts ännu. Eftersom alla vill vara först och uppvakta en nykläckt hona kommer de ofta i slagsmål med varandra.
Blått murarbi
Osmia caerulescens. Ett blåsvart bi som murar med tuggade gröna blad. Bygger i rör med 4—7 mm diameter. Kläcks i maj.
Timmermurarbi
Hoplitis tuberculata. Ett bi med tvärrandig bakkropp som murar med tuggade gröna blad och små gruskorn. Bygger i rör med 4—5 mm diameter. Kläcks i juni. Syns mest mitt i sommaren.
Tapetserarbi eller bladskärarbi
Megachile. Klär in boet med halvcirkelformiga bladbitar som skärs ut ur blad av t.ex. kaprifol eller rosor. Kläcks i juni—juli.
Ullbin
Småullbi (Anthidium punctatum) avgränsar cellerna med ulliga växthår. Bygger i rör med 8—8,5 mm diameter. Den andra vanliga svenska ullbiarten, storullbi (Anthidium manicatum), använder upp till 15 mm diameter. Storullbiet samlar helst nektar och pollen från syskor (Stachys) som bosyska och lammöra samt från hjärtstilla (Leonurus cardiaca). Från lammöra tas alltså både mat och bomaterial.
Väggbi eller kådbi
Heriades truncorum. Murar med kåda. Bygger i rör med ca 4 mm diameter. Kläcks i juni, hanarna först, och bygger bo i juli—augusti. Samlar pollen och nektar enbart från korgblommiga växter och tycker särskilt om gulblommiga arter, t.ex. strandloppört (Pulicaria dysenterica), renfana (Tanacetum vulgare) och färgkulla (Anthemis tinctoria).
Solitärgetingar
Eumenidae. Dessa getingar fångar och förlamar larver av små nattfjärilar och skalbaggar som föda åt sina egna larverna. De murar sina bon med slät lera. Lergetingarna Ancistrocerus hör hit. De bygger i rör med 8—8,5 mm diameter. De flesta kläcks i juni.
Symmorphus gracilis Solitärgetingar av denna art bygger en propp av träfibrer utanpå leran, som ett ytterligare skydd och kamouflage för boet. De vill ha borör med 5—6 mm diameter.
Rovsteklar
Sphecidae. Fångar och förlamar bladlöss, spindlar, stritar, skalbaggar eller nattfjärilslarver som föda åt larverna. Murar med lera eller kåda. Släktena Trypoxylon och Passaloecus hör hit.
Allmän lersmetare eller allmän spindelgrävstekel (Trypoxylon figulus). Den fångar små spindlar som föda åt larverna. Murar med lera och bygger i rör med 2,5—5 mm diameter. Kläcks i maj.
Passaloecus. Steklar av detta släkte fångar granbladlöss som föda åt larverna. Murar med kåda och bygger i rör med 4 mm diameter. Har alltid en krans av kådpärlor kring boöppningen. Kläcks i juni—juli.