Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarieserie om Östersjön 8 april

8 april kl. 16:00 - 17:15

Webbinarieserie om Östersjön

Under våren lanseras Lektionsbanken om Östersjön – ett helt nytt undervisningsmaterial om hav och hållbarhet, för gymnasie- och högstadielärare.

I denna webbinarieserie får ni bekanta er med materialet och dessutom träffa forskare, som fördjupar er kunskap om olika delar av Östersjöns ekologi. Vi tipsar också om övningar, som ni kan pröva mellan träffarna.

Andra träffen, måndagen den 8 april kl. 16.00-17.15.

Andra delen av Lektionsbanken om Östersjön handlar om innanhavets ekologi och biologiska mångfald. Hur ser livsmiljöerna ut, vilka lever där, och hur påverkar vi människor?

Ekolog och miljöanalytiker Joakim Hansen, som forskar i grunda kustområden, berättar om sambanden mellan vattnets kvalitet, bottnens vegetation, smådjur och fisk.

Lektionsbanken om Östersjön hittar du här. Det består av ett rikt bildmaterial, övningar och faktaunderlag för lärares egen fortbildning.

Materialet är framtaget av forskare och vetenskapskommunikatörer vid Stockholms universitets Östersjöcentrum, i samarbete med pedagoger vid Baltic Sea Science Center på Skansen och med finansiering av stiftelsen BalticSea2020.

Passar för: Lärare i åk 7-9 + Gy

Kostnadsfritt

Länk till Zoom skickas ut några dagar innan till den epost du anger i anmälan.

Anmälan

Detaljer

Datum:
8 april
Tid:
16:00 - 17:15